داشتن یک رزومه کارآموزی خوب میتواند اولین قدم در جذب شغل و شروع فعالیت حرفهای شما باشد. نحوه نوشتن رزومه کارآموزی در نشان دادن پتانسیلهای شما بسیار مؤثر است.
حتی زمانی که تجربه کافی در زمینه حرفه مورد نظرتان را ندارید یک رزومه خوب میتواند به شما کمک کند تا در جهت پیدا کردن شغل مورد نظر خود قدم بردارید. در این مقاله به بررسی ویژگیهای یک رزومه عالی و مراحل نوشتن رزومه کارآموزی میپردازیم.
با ویژگیهای یک رزومه کارآموزی بیشتر آشنا شوید
رزومه کارآموزی در مرحله اول به تحصیلات، مهارتها و نقاط قوت شما تأکید دارد؛ چون شما هنوز به اندازه کافی تجربه و سابقه کار ندارید، ولی حتی اگر تجربه کار کردن نداشته باشید، میتوانید همه فعالیتهای منحصربهفردی که تابهحال انجام دادهاید را در رزومه خود بگنجانید.
این فعالیتها ممکن است گذراندن دورههای داوطلبانه یا کلاسهای هنری و حتی فعالیتهایی که در زمان دانشجویی خود انجام دادهاید باشد.
نحوه نوشتن رزومه کارآموزی
رزومه کارآموزی باید به گونهای باشد که کارفرما متوجه توانمندی شما شود؛ توانمندیهایی که علی رقم نداشتن تجربه کافی در هر فرد وجود دارد.
1- رزومه را بر اساس اهداف مجموعه مورد نظر تنظیم کنید.
ابتدا نیاز است شما شناخت کافی از مجموعه یا شرکت مورد نظر خود داشته باشید؛ رزومه شما باید شامل اهداف مهم آن مجموعه باشد. در واقع بهتر است ویژگیهایی را پررنگ بیان کنید که نظر مجموعه به رزومه شما جلب شود.
2- با قویترین دستاورد خود رهبری کنید.
طرز نوشتن رزومه کارآموزی باید بهگونهای باشد که دستاوردهای شما نقطه قوت رزومه قرار گیرد. کارهای داوطلبانه، جوایزی که دریافت کردهاید، مقاله یا پایاننامههای دانشگاهی، گواهینامههای معتبری که در طی شرکت در کارگاههای آموزشی کسب کردهاید؛ همه میتوانند دستاوردهای مناسبی برای یک رزومه کارآموزی باشند.
حتی تسلط شما به ارتباط برقرار کردن با دیگران به تنهایی میتواند توجه کارفرما را به رزومه شما جلب کند.
3- هر تجربه کاری که تابهحال داشتهاید در رزومه خود بگنجانید.
در نوشتن رزومه کارآموزی، نوشتن تجربههای غیر مرتبط با حرفهای که مد نظرتان است، چندان اهمیتی ندارد. پس سعی کنید هرگونه تجربه کاری که داشتید در رزومه خود بنویسید.
4- فرمت رزومه خود را ساده نگهدارید.
کارفرمایانی که به دنبال کارآموز هستند انتظار دیدن رزومههایی پر از تجربه را ندارند؛ رزومه خود را در سادهترین حالت بنویسید؛ مخصوصاً اگر میخواهید آن را از طریق ایمیل ارسال کنید.
استفاده از قالببندیهای پیچیده و پررنگ و شکل، ممکن است شما را آدمی غیر جدی در کار جلوه دهد؛ میتوانید از رزومه ساز آنلاین برای درست کردن رزومه استفاده کنید.
چهار نکته مهم برای برجسته کردن رزومه کارآموزی
علاوه بر مراحل رزومهنویسی که در بالا ذکر شد شما میتوانید با رعایت چند نکته در نحوه نوشتن رزومه کارآموزی شانس رزومه خود را بالا ببرید.
الف) از کلمات سنگین در رزومه پرهیز کنید.
بعضی افراد تصور میکنند اگر منظور خود را با کلمات سنگین و سخت برسانند، شانس بیشتری خواهند داشت؛ در صورتی که استفاده از این کلمات خواننده را خسته میکند. پس بهتر است از زبان ساده و کلمات تأثیرگذار استفاده کنید.
ب) یک بخش را به ذکر سرگرمیها و علایق اختصاص دهید. اگر با پرداختن به یکی از کارهای مورد علاقه خود، بخشی از مهارتهای شما تقویت شده است، حتماً آن را ذکر کنید.
ج) طرز نوشتن رزومه کارآموزی باید بهگونهای باشد که از مثالهای ملموس برای بیان مهارتهای خود استفاده کنید. ذکر مثالهای ملموس بیشتر در ذهن کارفرما باقی میماند تا عبارتهای پیچیده؛ مثلاً اگر در یک دفتر روزنامه دانشجویی کار میکردید بهتر است تعداد مقالات چاپ شده خود را ذکر کنید.
د) سوابق کاری خود را دست کم نگیرید. نکته مهم در نحوه نوشتن رزومه کارآموزی این است که سابقه کاری خود را دست کم نگیرید. سابقه کاری هرچند کم، یا حتی بدون حقوق، وقت مفیدی از شما گرفته است و تجربیاتی به شما داده است؛ پس هیچگاه در توصیف این سوابق کوتاهی نکنید. ممکن است یک سابقه کاری کوتاه مدت نشاندهنده یک توانایی مفید در شما باشد.
قالببندی رزومه کارآموزی
قالب رزومه از بخشهای مختلفی تشکیل شده که در ادامه به آن میپردازیم. البته ترتیب هر بخش در نحوه نوشتن رزومه کارآموزی قابل انعطاف است، ولی ما در این مقاله بهترین حالت ترتیب را شرح میدهیم.
- واردکردن اطلاعات شخصی (اطلاعات شخصی شامل: نام، نام خانوادگی، اطلاعات هویتی، تاریخ تولد، شماره تلفن، محل سکونت، پست الکترونیکی و... در بخش اول رزومه قرار میگیرد.)
- توصیف خود (یک تا چند جملهای که شما را توصیف کند بنویسید؛ سعی کنید از نقاط قوت و اهداف شخصی خود یاد کنید.)
- ذکر مهارتها (سه تا هشت مورد از مهارتهای خود را بهصورت فهرستوار، بنویسید.)
- تحصیلات (لیست تحصیلات و مدارک تحصیلی خود را از جدیدترین دانشگاه شروع کنید؛ معدل و تاریخ پایان مقطع تحصیلی را نیز بیاورید.)
- تجربه (سابقه کاری خود هرچند غیر مرتبط با حرفه مورد نظرتان را بنویسید. تاریخ دقیق شروع به کار و تاریخ پایان سابقه کاری خود را ذکر کنید؛ در برخی موارد بهتر است دلیل انصراف همکاری با مجموعه مورد نظر را نیز ذکر کنید، بهطور مثال، عدم پرداخت حقوق بهموقع یا عدم امنیت شغلی. در این صورت به کارفرما نشان میدهید که چه مواردی برای شما بااهمیت است.)
- مدارک (اگر مدرکهایی غیر از مدارک تحصیلی دارید در این قسمت ذکر کنید؛ این مدارک میتواند شامل: جوایز، مدرک زبان، گواهینامه دورههای فنی و حرفهای یا هنری باشد.)
نتیجهگیری
کار کردن بهعنوان کارآموز، اولین گام هر انسان برای شروع تجارب شغلی است؛ پس اگر در این مرحله شکست خوردید یا نتیجه دلخواه خود را کسب نکردید هرگز ناامید نشوید و به آن به دید یک چالش جدید در زندگیتان نگاه کنید.
چراکه همین مدت کوتاه کارآموزی به تجربه و سوابق شما اضافه کرده است و باعث میشود برای شغلها و فعالیتهای آینده، رزومه پربارتری داشته باشید. پس در این راه حتی به شکستهای خود نیز افتخار کنید؛ بااینحال همه نکات درباره نحوه نوشتن رزومه کارآموزی را رعایت و شانس خود را در شرکتها و مجموعههای دیگر امتحان کنید.