رزومه نوشته ای است در حدود یک تا دو صفحه که مارا برای رسیدن به اهدافمان در زمینه شغلی کمک می کند.
یک رزومه خوب باید خوانا و بدون غلط املایی بوده و با صداقت کامل نوشته شود.
مواردی که باید در رزومه شخصی درج شوند بدین شرح می باشند:
۱- نام و نام خوانوادگی
۲- شماره تلفن
۳- شماره موبایل
۴- نشانی محل سکونت
این موارد باید با دقت نوشته شوند چرا که مهم ترین بخش رزومه هستند.
دقت کنید که سوابق تحصیلی ، پیشینه کاری ، علایق و مهارت در هر کاری باید به صورت مختصر و مفید نوشته شوند. ضمنا در نوشتن رزومه باید از بزرگ نمایی پرهیز کرد چرا که یک رزومه خوب باید صحیح ، دقیق و همچنین هدفمند و به روز باشد.
نوشتن رزومه با وجود اینکه بسیار ساده است ولی همراه با نکته های ظریفی است که میتواند آن را تاثیر گذارتر کند:
حجم رزومه ای که برای سوابق تحصیلی و پژوهش است با رزومه ای که برای سوابق کاری حرفه ای است ، متفاوت است. اگر برای پیدا کردن شغلی رزومه ای می نویسید سعی کنید بیشتر به مهارت ها و اخلاق حرفه ای کاری خود اشاره کنید تا موارد آکادمیک. چرا که امروزه اهمیت مهارت انجام کار بسیار بیشتر از مدرک دانشگاهی بوده و در نظر کارفرمایان نیز مهم تر است. البته نباید از تاثیر سوابق تحصیلی مرتبط با کار غافل شد.
در نوشتن رزومه ممکن است با واژه رزومه و CV مواجه شوید دو واژه رزومه و CV (Curriculum vitae) معنای نزدیک به هم دارند با این تفاوت که رزومه دارای یک یا دو صفحه و شاید مختصرتر است و در مدت سه تا چهار دقیقه قابل خواندن است ولی CV دارای دو یا چند صفحه (معمولا حداکثر دو صفحه) می باشد و بیشتر برای معرفی مهارت های شغلی کارجویان که نیاز به جزئیات بیشتر دارد ، مورد استفاده قرار میگیرد.
لازم به ذکر است که:
رزومه شما هرچه زیباتر باشد و جزئیات بیشتری از سوابق شما را ارائه دهد تاثیر گذارتر خواهد بود. ما در رزومه فارسی سعی کرده ایم از قالب های زیبا و حرفه ای به این منظور استفاده کنیم.
رزومه شما باید به قدری حرفه ای باشد که بتواند اطلاعات مرتبط با شغل شما را برجسته کرده و نقاط ضعف شما را بپوشاند.