در این مقاله با نوشتن یک رزومه کاری مناسب برای عنوان شغلی منشی یا دفتردار آشنا میشویم. رعایت طراحی مناسب و در عین حال جذاب به همراه درج صحیح مواردی که کارفرما انتظار مطالعه آنها را در رزومه یک مسئول دفتر یا منشی دارد، از مهمترین موارد ساخت این نوع رزومه میباشد.
مسئولیت اداره دفتر، دفترداری یا منشیگری همواره یکی از مشاغل با درخواست جذب بالا بوده است. به همین جهت تصمیم گرفتیم تا نحوه نوشتن یک رزومه کاری مناسب به همراه نمونه قالب حرفهای مشاغل مربوط به دفترداری را خدمت شما همراهان گرامی وبسایت رزومه فارسی آموزش دهیم.
در زیر یک نمونه طراحی و تکمیل شده از رزومه مسئول دفتر یا منشی را مشاهده میکنید که به صورت کاملا حرفهای، زیبا و جامع توسط کارشناسان وبسایت رزومه فارسی، آماده شده است.
همین حالا قالب بالا را از سایت رزومه فارسی دریافت نمایید.
دانلود فرم خام رزومه منشی
اصول مهم نوشتن یک رزومه کاری:
در ابتدا بدون توجه به حوزه کاری و تحصیلی، باید رعایت یکسری اصول مهم را در ساخت رزومه کاری در نظر بگیریم. از مهمترین اصول طراحی و ساخت رزومه میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
۱- طراحی مناسب رزومه
اولین چیزی که در مورد رزومه شما، نظر کارفرما را جلب میکند، طراحی یا اصطلاحا زیبایی و جذابیت رزومه شماست. دقت در طراحی رزومه علاوه بر اینکه نشانگر اهمیت شما به جزئیات است، نوعی احترام به کارفرما نیز تلقی میشود و میتواند تصویری خاص و با شخصیت از شما در ذهن طرف مقابل حک نماید.
پس اولین مورد، طراحی رزومه است، اگر خودتان از پسِ طراحی اصولی رزومه برمیآیید، سعی کنید با حوصله، بهترین طراحی را برای رزومه خود انجام دهید. اما اگر به دنبال فرمها و قالبهای خام زیبا و حرفهای رزومه هستید، میتوانید از قالبهای آماده رزومه و یا رزومه موجود در بالا نیز استفاده نمایید.
۲- هدفمندی رزومه
هدف شما از نگارش رزومهتان چیست؟ قبل از شروع به نوشتن رزومه، باید تکلیفتان با خودتان مشخص باشد؛ اینکه قصد دارید برای چه سِمتی درخواست استخدام ارسال کنید، در نوشتن رزومه شما تاثیرگذار خواهد بود. به طور مثال رزومهای که برای عنوان شغلی دفترداری تهیه میکنید باید متفاوت باشد با رزومهای که برای عنوان شغلی حسابدار مینویسید.
هدفمندی رزومه شما در نگاه اول باید مشخص باشد. دومین چیزی که پس از دریافت رزومه شما توسط کارفرما به چشم میآید، هدفمندی رزومه است. کارفرما خیلی سریع متوجه خواهد شد که آیا شما هدفی برای نوشتن این رزومه داشتهاید یا نه! زمانی برای ساخت آن قائل شدهاید یا نه! پس دقت کنید که هدفمندی در رزومه از مهمترین فاکتورهای تاثیرگذار در پذیرش شما به عنوان فرد منتخب خواهد بود.
۳- خلاصهنویسی در رزومه
خلاصهنویسی از اصول مهم نگارش رزومه است. رزومه خود را طوری طراحی و تکمیل کنید که نه ناقص باشد و نه بیش از حد کامل! منظور از بیش از حد کامل بودن، اشاره به مواردیست که کارفرما تمایلی به دانستن آنها ندارد. به طور مثال، اینکه شما به چه ورزشهایی علاقهمندید یا چه نوع موسیقی گوش میکنید، شاید برای کارفرمایی که انتظار دریافت رزومهای در حوزه شغلی دفترداری را دارد، مفید نباشد. پس سعی کنید از اضافه گویی در رزومه بپرهیزید.
بعضی مواقع، در مورد بعضی مشاغل خاص، درج اطلاعاتی مانند: لیست علاقهمندیها، تجربه گذراندن اوقات فراغت و... اگر لطمهای به نوع رزومه و سبک نگارش آن وارد نکند، ایرادی نخواهد داشت.
۴- پرهیز از خطا در رزومه
همانطور که بارها در مقالات سایت رزومه فارسی اشاره کردهایم، خطا در رزومه، نابخشودنی است. اغلب شما یکبار رزومه خود را طراحی و تکمیل میکنید و معمولا برای دفعات بعد، صرفا تغییراتی در رزومه طراحی شده انجام میدهید، پس واجب است که برای ساخت رزومه خود زمان بگذارید و از تکمیل جز به جز موارد لازم، غافل نشوید.
اگر زمان طراحی و ساخت رزومه را ندارید، نگران نباشید؛ ما در رزومه فارسی، طراحی رزومه کاری شما را به بهترین نحوه ممکن انجام میدهیم.
چگونه یک رزومه برای عنوان شغلی منشی یا دفتردار بنویسیم؟
حالا که با اصول کلی ساخت رزومه آشنا شدیم، برای ساخت رزومه کاری حوزه شغلی دفترداری، دو نوع اطلاعات را باید آماده کنیم؛
- مجموع اطلاعات پایه و عمومی که معمولا در تمامی انواع رزومههای کاری یکسان میباشد.
- مجموع اطلاعات مخصوص درباره حوزه تخصصی (دفترداری)
رزومه شما چه به زبان فارسی باشد چه انگلیسی، باید اطلاعات لازم برای ساخت یک رزومه جامع را به طور کامل در آن درج نمایید. اطلاعاتی مانند نام و نام خانوادگی، تاریخ تولد (سن)، محل سکونت، وضعیت شغلی، راههای ارتباطی و... از جمله مواردی هستند که درج آنها معمولا در تمامی رزومههای کاری الزامی است. اما اجازه دهید نگاهی دقیقتر به آنچه باید در رزومه شما ثبت شود، بیاندازیم.
اطلاعات پایه و عمومی برای درج در رزومه چه مواردی هستند؟
- نام و نام خانوادگی
- تاریخ تولد یا سن
- محل سکونت
- وضعیت شغلی
- اطلاعات تماس تلفنی و ایمیل
- میزان تحصیلات و سوابق مربوطه
- سوابق شغلی
- لیست مهارتها
- لیست زبانهای خارجی
- تصویر پرسنلی (اختیاری با تاثیر مثبت)
- وضعیت تاهل (اختیاری با تاثیر مثبت)
- وضعیت نظام وظیفه (اختیاری با تاثیر مثبت)
- جزئیات مربوط به سوابق تحصیلی (اختیاری با تاثیر مثبت)
- بخش درباره من و لیست علایق مرتبط (اختیاری با تاثیر مثبت)
- اطلاعات تماس از طریق شبکههای اجتماعی (اختیاری)
اطلاعات تخصصی رزومه برای عنوان شغلی مسئول دفتر و منشی چه مواردی هستند؟
- عنوان مهارت اصلی (به طور مثال: مسئول دفتر مدیرعامل)
- لیست و میزان تسلط به مهارتهای مورد نیاز شغلی
- لیست و میزان تسلط به زبانهای خارجی
- جزئیات سوابق شغلی مرتبط با شغل درخواستی
- تکمیل بخش درباره من (اشاره به میزان توانایی در فیلدهای مختلف کاری مرتبط)
در طراحی و ساخت رزومه مسئول دفتر یا منشی چه جزئیاتی را لحاظ کنیم؟
با توجه به مطالب فوق، لازم است تا جزئیاتی را در هر بخش از رزومه کاری تخصصی خود درج نمایید. دو بخش مهارتها و سوابق کاری از مهمترین بخشهای تخصصی یک رزومه مرتبط با شغل منشیگری میباشند.
۱- مهارتها و دورههای گذرانده شده در رزومه یک منشی:
اگر مهارتی در زمینه عنوان شغلی تخصصی خود (دفترداری) مانند: قدرت راهبری، روابط عمومی بالا، کار با کامپیوتر و نرمافزارهای عمومی و... دارید، حتما از آنها در رزومه خود نام برده و میزان توانایی در هر کدام را به صورت تیتروار یا توصیفی ذکر نمایید. همچنین دورههایی که در مورد رشته تخصصی خود گذرانده و مدرک دریافت کردهاید را نیز به صورت تیتروار و کلی بیان نمایید.
مدارک و گواهینامههای خود را پیوست رزومه نکنید. در رزومه کاری خود صرفا اطلاعات مدارک و دورههای گذرانده شده را وارد کرده و در صورت درخواست کارفرما پس از پذیرش رزومه، اصل یا کپی مدارک را ارائه نمایید.
۲- سوابق شغلی در رزومه یک منشی یا دفتردار:
سابقه شغلی اصلیترین بخش یک رزومه کاری است. لیست سوابق شغلی خود را جمعآوری کرده و به صورت نزولی بر اساس تاریخ فعالیت، مرتب نمایید. بهتر است مواردی از قبیل: عنوان شرکت یا مجموعه محل کار، سِمت شغلی، تاریخ شروع و پایان کار را درج نمایید. اطلاعاتی همچون آدرس محل کار، حقوق دریافتی و دلایل ترک کار، جزو موارد اختیاری در این بخش میباشند.
برای مشاهده نمونه رزومه منشی یا دفتردار و دریافت آن روی لینک زیر کلیک کنید.
دانلود فرم خام رزومه مسئول دفتر